Schaap met zes poten

Afgelopen zaterdag (9 juni 2018) was de 'Dag van het schaap' in Ermelo. Het was heel fijn om met zoveel schapenhouders bij elkaar te zijn. De liefde voor het schaap stond centraal en alles kwam aan bod. Het ging over fokkerij en keuringen, voeding en ruwvoer kwaliteit, gezondheid, huisvesting,  schapenkaas en nog veel meer. Voor elk wat wils.

's Morgens mocht ik de visie van LTO Schapenhouderij presenteren. Het was nog vroeg op de dag, maar toch kon ik een zaaltje vol betrokken schapenhouders verwelkomen. We hebben onze visie genoemd 'Schaap met zes poten' besproken. Ja, je leest het goed: Schaap met zes poten. Zes poten die staan voor de belangrijke thema’s in de schapenhouderij. Thema’s die door de aanwezigen ook als zodanig goed herkend werden. Zes poten ook vanwege de diversiteit in de schapenhouderij. Of je nu 2 schapen of meer dan duizend hebt, iedereen hoort erbij. 

Binnenkort gaan we elkaar weer ontmoeten tijdens farmwalks. Bijeenkomsten waar we in het veld kijken dan naar het weiden van de schapen en het voorkomen van wormbesmettingen. En wanneer het buiten te donker wordt,  dan praten we samen over hoe we de visie. Over hoe we het schaap met de zes poten kunnen omzetten tot een plan van aanpak. Een plan waarmee waar we komende jaren samen aan de slag kunnen.

13 juni 2018

BRON:
Saskia Duives-Cahuzak
Naar boven