Vooruitkijken

Zo aan het einde van het jaar heb je de neiging om achterom te kijken naar het afgelopen jaar. Wat is goed gelukt, en wat kon beter? Zijn we met de goede dingen bezig geweest of hebben we energie verspeelt aan zaken die niets goeds brengen. Als je meedraait in het vergadercircuit, zoals ik, dan denk je vaak, waar gáát dit over? Los het op! We willen toch allemaal hetzelfde: gezonde dieren in een gezonde omgeving?

Des te beter om regelmatig als schapenhouders bij elkaar te komen en samen vooruit te kijken. De afgelopen weken hebben we twee excursies georganiseerd naar voerfabrieken. Allebei reuze interessant. En er komen er nog meer: 10 januari gaan we op bezoek bij Havens veevoeders in Maashees/Venray en we willen er nog één organiseren. Aanmelden verplicht!

Vind je het leuk om collega's te ontvangen, laat het ons weten. In de zomermaanden organiseren we weer farmwalks. Van de contacten met collega's steek je altijd iets op. De vakgroep gebruikt deze bijeenkomsten om de verschillende beleidsdossiers met u te bespreken, zoals I&R, schapen op zeedijken, diergezondheidsfonds, wolf,. En ook om van jou te horen of er nieuwe dingen zijn, waar we mee aan de slag moeten. Zo wordt CL een steeds groter probleem, vooral omdat er geïmporteerde dieren ziek worden, die wel alle benodigde papieren hebben. Wees voorzichtig en zet geïmporteerde dieren altijd een paar weken apart.

Vergeet je niet de enquête over hondenschade in te vullen? hoe meer mensen hem invullen, hoe beter de resultaten gebruikt kunnen worden in het gesprek met de verzekeraars. Deze enquête is te vinden via de link: enquête hondenschade. Het kost echt maar een paar minuutjes en het is heel belangrijk als we er samen iets aan willen veranderen.

Fijne feestdagen gewenst namens de leden van de vakgroep schapenhouderij en graag tot ziens in 2019!

Saskia Duives-Cahuzak,
Voorzitter vakgroep schapenhouderij LTO Nederland

20 december 2018

BRON:
Saskia Duives-Cahuzak
Naar boven