Maleisische landbouworganisatie maakt kennis met LTO en Agriterra

Een delegatie van de Maleisische landbouworganisatie LPP (Lembaga Pertubuhan Peladang) bracht op 23 februari 2018 een bezoek aan het kantoor van LTO Nederland in Den Haag. Klaas Johan Osinga (LTO) en Richard van der Maden (Agriterra) presenteerden het werk van hun respectievelijke organisaties. Het werd in interactieve sessie met de nodige vragen van de Maleisische delegatie. Hun aandacht ging uit naar onderwerpen als de organisatie en financiering van de belangenbehartiging, het werk van coöperaties. Er waren ook de nodige vragen over wetgeving.

 

Een dag eerder was de delegatie al op bezoek geweest in het innovatiecentrum van FrieslandCampina in Wageningen. FrieslandCampina is namelijk actief in Maleisië. Agriterra en FrieslandCampina werken samen in het Dairy Development Programme (DDP). Hierbij spelen Nederlandse boeren een belangrijke rol: als “Agripooler” gaan zij naar projecten toe om hun kennis en ervaring te delen. Het “van boer tot boer” principe staat centraal in het werk van Agriterra. Tussen 2013 en 2017 zijn daarom ook zes Nederlandse melkveehouders in Maleisië geweest.

 

De voorzitter van de LPP stelde in het gesprek een aantal onderwerpen aan de orde die belangrijk zijn voor boeren, zoals markten en handelsbeleid, zaadgoedvoorziening en plant- en diergezondheid. Onderwerpen die bij een mogelijk vervolg weer terugkomen. De delegatie heeft ook een bezoek gebracht aan Dairy Campus in Leeuwarden. Voor meer informatie over LPP: http://www.lpp.gov.my/.

27 februari 2018

BRON:
Klaas Johan Osinga
Naar boven