Twintig weken fruit op school

Over ruim twee maanden start de tiende editie van het Europese Schoolfruit- en groenteprogramma. Vanaf 1 november ontvangen de deelnemende scholen twintig weken lang drie stuks groente en fruit per leerling per week. Deze campagne wordt volledig gefinancierd door de Europese Unie. 

Basisscholen kunnen van 3 tot en met 14 september kenbaar maken dat zij hun leerlingen fruit willen geven. Aan het schoolfruitprogramma kunnen circa 2.800 scholen deelnemen. De Europese Unie wil met de schoolfruitregeling gezonde voedingsgewoonten bij kinderen stimuleren. Voor fruit- en groentetelers heeft de campagne positieve effecten, omdat de EU de afzet op de lange termijn bevordert. Nieuw is dat scholen zich online kunnen registreren en inschrijven. Alle scholen kunnen zich inschrijven, ook scholen die afgelopen jaar al meededen. Als aan het eind van de inschrijfperiode het maximaal aantal scholen wordt overschreden, vindt er een loting plaats.

De Europese Unie, maar ook NZO en FrieslandCampina, sponsoren ook scholmelk. Melk bevat van nature voedingsstoffen die je dagelijks nodig hebt, zoals calcium voor sterke botten en tanden, eiwitten voor de groei van je botten en voor je spieren en vitamine B2 en B12 die helpen bij het energie halen uit je voeding. Voor kinderen is dat belangrijk bij alles wat ze beleven op een dag. Fitte kinderen zitten lekker in hun vel en kunnen zich beter concentreren. Melk is voor kinderen een goede en lekkere keus als onderdeel van een gezond voedingspatroon. Schoolmelk is 100% Nederlandse weidemelk waar niets aan wordt toegevoegd.

Meer informatie op www.euschoolfruit.nl  en www.gezondeschool.nl en https://iedereenfitopschool.nl/nl/l/schoolmelk-ouders/

24 augustus 2018

BRON:
Europese Unie
Naar boven