Juryvoorzitter Marc Calon trots op beste Agrarisch Ondernemer 2019

Onder leiding van Marc Calon, voorzitter van LTO Nederland, selecteerde de vakjury de beste Agrarisch Ondernemer 2019: Annechien ten Have met het varkensvleesmerk Hamletz is gekozen door de jury uit 10 kandidaten en 5 genomineerden. Calon: “Dit zijn echt boeren van de toekomst. Ik ben trots op de kandidaten en natuurlijk op de winnaar.”
Uit handen van landbouwminister Carola Schouten, ontving de familie Ten Have in De Basiliek in Veenendaal de hoofdprijs, een cheque ter waarde van €12.500. Namens de jury lichtte Calon de keuze toe. “Het vleesmerk Hamletz opgezet door de familie ten Have is een voorbeeld voor de varkenshouderij. Deze ondernemers zijn een boegbeeld voor de landbouw.”
Trots
Juryvoorzitter Marc Calon toont zich bovenal trots. “Hier word ik nou blij van. Ik ben zeer onder de indruk van hun passie, ambitie, lef en vasthoudend. Dit is een echt familiebedrijf dat uitermate toekomstbestendig is. Dat geldt overigens ook voor de andere genomineerden. Als sector mogen we trots zijn op zulke ondernemende boerenfamilies. Zij laten bij uitstek de solide kracht van de land- en tuinbouw zien in Nederland.”
Meer erkenning en waardering voor boeren
Calon benadrukt om die reden meer waardering en erkenning voor boeren en tuinders in Nederland op zijn plaats zou zijn. “Boeren smachten naar erkenning. Dat verdienen ze ook. Daar mag veel meer aandacht voor zijn bij politiek, ketenpartijen en burgers.”

28 maart 2019

BRON:
LTO Nederland
Naar boven