AGRO en BREXIT met Minister Carola Schouten

Het uittreden van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie,  Brexit, kan een grote impact hebben op de agrarische sector al geheel en op individuele ondernemers. 'Hope for the best, prepare for the worst' is dan ook het motto van de gezamenlijke campagne van LTO Nederland, het Ministerie van Landbouw (LNV) en de werkgeversorganisaties MKB-Nederland en VNO/NCW. Om ondernemers bij de voorbereidingen op de Brexit te helpen organiseren het Ministerie van LNV, LTO Nederland, MKB-Nederland en VNO-NCW donderdag 28 juni van 13.30-15.00 uur een speciale bijeenkomst over Brexit voor ondernemers uit de agrosector. De bijeenkomst vindt plaats in de afmijnzaal in Naaldwijk van veiling Royal Flora Holland.

Programma
Tijdens de bijeenkomst praten Minister Schouten (LNV), Marc Calon (LTO Nederland), Hans de Boer (VNO-NCW) en experts van de Rabobank, Douane en NVWA u bij over hoe Brexit de agrosector kan raken en wat u nu al kunt doen om kansen te benutten en risico’s te ondervangen.

Grootste exporteur
Nederland is de grootse agro-exporteur naar het VK (ca. € 9 mld.). Zo’n 10% van onze agrarische uitvoer gaat daarmee naar het VK. Brexit kan groot effect hebben op deze goede uitgangspositie. Zo kunnen toekomstige handelsbarrières -als extra controles aan de grens- groot effect hebben. Ook zal de concurrentie op de Europese markt naar verwachting toenemen bij moeilijker toegang tot de Britse markt.

Ga naar hier programma en aanmelden

 

01 juni 2018

BRON:
LTO Nederland, VNO/NCW, MKB Nederland, LNV


Naar boven