Maat over Deutsche Bank: na woorden ook daden

Boeren en tuinders die klant zijn bij Deutsche Bank krijgen niet te maken met een gedwongen vertrek bij deze bank. Ze worden ook niet geconfronteerd met boeterentes, tenzij ze zelf andere keuzes maken. Dit zei voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland vanmorgen in het radio programma ‘Drenthe nu’ van RTV Drenthe.

Maat zei in de uitzending dat LTO inmiddels drie gesprekken heeft gevoerd met de Raad van Bestuur van Deutsche Bank. De bank heeft toegezegd dat, wanneer een lening van een boer of tuinder afloopt en de ondernemer geen financiering bij een andere bank kan krijgen, Deutsche Bank alsnog het krediet verlengt. De bank blijft dan gewoon beschikbaar, aldus Maat.

Als de door de bank in het vooruitzicht gestelde gedragslijn niet tot bevredigend resultaten leidt, zullen knelgevallen begin juni worden besproken tussen LTO en Deutsche Bank. Dit kan uiteraard alleen op voorwaarde dat de betrokken klanten daarmee instemmen. “Voor ons geldt nu: na woorden ook daden”, aldus de LTO-voorzitter.

LTO vindt het een slechte ontwikkeling dat er weer een bank minder beschikbaar is voor de sector. Maar nog erger is dat boeren en tuinders de dupe dreigen te worden van een beleidsverandering in de bancaire wereld. "Daarom hebben we actie ondernomen”, aldus Maat.

Het vraaggesprek op RTV Drenthe is te beluisteren:
www.rtvdrenthe.nl/nieuws/lto-en-deutsche-bank-tekenen-vrede

Relevante artikelen:
'Waakhond voor DB-klanten is er al' - 7 mei 2013

Tweede Kamer geeft DB tot juni tijd - Nieuwe Oogst, 27 april 2013
LTO: blij met steun Kamer - Nieuwe Oogst, 27 april 2013
Druk op Deutsche Bank - Nieuwe Oogst, ZLTO-editie, 27 april 2013
Deutsche Bank geeft iets toe - Nieuwe Oogst, 20 april 2013
'DB komt verplichtingen na' - Nieuwe Oogst, 20 april 2013


LTO gaat knelgevallen voorleggen aan Deutsche Bank - 19 april 2013

Bericht aan LTO-leden over stand van zaken Deutsche Bank Nederland

LTO voert opnieuw overleg met Deutsche Bank - 26 maart 2013

 

 

07 mei 2013

BRON:


Naar boven