Werkgevers praten over veranderingen arbeidsmarkt

Serie bijeenkomsten in loop van maart en april

Er komen tal van veranderingen op werkgevers af. Denk aan bijvoorbeeld de Wet Werk en Zekerheid met daarin de ketenbepaling, de transitievergoeding en de wijziging van het ontslagrecht. Dat bleek begin deze week in Schagen (Noord-Holland), waar de eerste van een serie werkgeversbijeenkomsten werd gehouden.

De bijeenkomsten zijn een co-productie van de Werkgeverslijn Land- en tuinbouw, de LTO-organisaties en sectorale organisaties als NFO en LTO Glaskracht.

Wat ook aan de orde komt op de bijeenkomsten is wetsvoorstel Aanpak Schijnconstructies, die regelt dat er geen verrekeningen meer mogen plaatsvinden met het wettelijk minimumloon. Verder komen de Cao-onderhandelingen er weer aan, gaat de inlenersbeloning voor uitzendkrachten in per 30 maart a.s. en is de regeling piekarbeid onlangs van kracht geworden.

Vragen en discussie
Gezamenlijk staan de organisaties er voor, dat ondernemers heldere en objectieve informatie wordt geboden. Uiteraard is er gelegenheid voor vragen en discussie. De volgende bijeenkomsten staan nog de agenda: 23 maart Honselersdijk, 26 maart Roelofarendsveen, 30 maart Geldermalsen, 31 maart Etten-Leur, 1 april Swifterbant, 9 april Sevenum en 22 april Klimmen.

Belangstellenden kunnen zich nog bij de werkgeverslijn aanmelden voor een van de komende bijeenkomsten via het digitale aanmeldingsformulier op www.werkgeverslijn.nl. Wie zich aanmeldt, ontvangt een bevestiging van deelname.

 

19 maart 2015

BRON:


Naar boven