Aftrap #Marcbezoekt 12 provincies en 17 sectoren

De komende maanden gaat voorzitter Marc Calon door Nederland op bezoek bij meerdere LTO-leden. Van konijnenhouder tot pluimveehouder en van fruitteler tot akkerbouwer. Verspreid over de provincies gaat de voorzitter kennis maken met de regio’s en de verschillende sectoren die LTO Nederland vertegenwoordigt.

Woensdag 10 mei was het eerste bezoek hiervoor in de provincie Noord-Holland. Marc Calon bezocht hier de bloembollentelers van Apeldoorn Bloembollen uit Egmond-Binnen en de schapenhouder van Truipoppe in De Rijp. Aansluitend aan het bezoek ging de voorzitter in gesprek met bestuurders en leden van de afdelingen Kennemerland en Land van Leeghwater van LTO Noord.

 

'Door de bedrijven te bezoeken, hoor en zie je echt wat er op het land leeft. En dat is natuurlijk altijd belangrijk,' zegt Marc Calon. ‘Het zijn goede, open en eerlijke gesprekken. En daar houd ik van!’ Calon neemt de opgehaalde informatie mee in zijn dagelijkse werkzaamheden voor LTO en is, na deze eerste open en gastvrije bezoeken, erg benieuwd naar de volgende bezoeken.

 

Over de bloembollentelers voegt de voorzitter nog toe dat dit echte top ondernemers zijn met een duidelijke visie voor de toekomst, ‘En dat is mooi om te zien.’ Ook de biologische schapenhouder Raymond heeft indruk gemaakt met zijn bedrijf. ‘Het een fantastisch gebied waar dit bedrijf zich bevindt en dat Raymond daar een weg in heeft gevonden met natuurinclusieve landbouw is natuurlijk super! Daar bereik je ook meer mee dan met het kweken van lisdodden of dat je de ganzen je gras laat opeten.’

 

Volg de bezoeken

De bezoeken zijn te volgen via #Marcbezoekt. Ook zullen er van elke sector korte filmpjes gemaakt worden, welke later gedeeld worden.

11 mei 2017

BRON:
Djura Hoeksma

Nieuws

Schapenhouderij

maandag 25 september 2017 –

Bloembollenteelt

maandag 1 oktober 2007 –


Naar boven