Versnellingsagenda voor Limburgse tuinbouw is gereed

De Limburgse tuinbouw heeft een 'versnellingsagenda' voor de omslag naar een marktgerichte aanpak. Vandaag wordt het plan, dat meer dan vijftig acties omvat, gepresenteerd.
 
De afgelopen maanden heeft de werkgroep Versnellingsagenda Tuinbouw, onder leiding van burgemeester Kees van Rooij  van Horst aan de Maas, een actieprogramma uitgewerkt. Vanmiddag wordt het aangeboden aan de opdrachtgevers Patrick van der Broeck (Limburgs gedeputeerde) en Léon Faassen (voorzitter LLTB).

Directe aanleiding was de Russische boycot van Nederlandse groenten en fruit. Die heeft nog eens de vinger gelegd op de noodzaak om structureel anders te gaan werken.

Kern van het programma is dat over vijf jaar in het Limburgse tuinbouwcluster de markt leidend is. Nieuwe partijen en samenwerkingsverbanden hebben dan een kanteling van de afzetstructuur gerealiseerd.
Het advies aan ondernemers en ketenpartijen luidt onder meer om te investeren in marketing. In dat verband zou een regionaal Limburgs merk geïntroduceerd kunnen worden dat vooral in het Ruhrgebied bekendheid zou moeten krijgen.
De kosten voor uitvoering van het volledige programma raamt het Versnellingsteam op minimaal vier miljoen euro.
 

03 maart 2015

BRON:
Jan van Liere

Europa, Europese Unie

12-08-14, Copa Cogeca brief aan Ciolos

woensdag 27 augustus 2014 –

Meldingen RVO-loket

Voorwaarden meldingen RVO loket bekend

woensdag 27 augustus 2014 – Het RVO-loket voor meldingen van het uit de markt nemen van producten is open. Tot gisteren waren er 42 aanmeldingen. Vanaf vandaag zijn de voorwaarden en ...

Intro

Russische boycot

woensdag 27 augustus 2014 – Relevante informatie over de Russische boycot vindt u hier.


Naar boven