Hubers (LTO) opgelucht over einde vervoersverbod

“Een pak van mijn hart en ik ben erg opgelucht dat er geen nieuwe gevallen van vogelgriep zijn gevonden.” Zo reageert voorzitter Eric Hubers van de vakgroep LTO Pluimveehouderij op het besluit om het landelijk vervoersverbod in te trekken.

“Maar”, voegt hij toe, “waakzaamheid blijft wel geboden. Het beeld in West-Europa is nog niet stabiel. Pluimveehouders hebben de afgelopen dagen tal van adviezen gekregen over onder meer hygiënemaatregelen en daar moeten we scherp op blijven. Het is niet voor niets, dat de ophokplicht nog een maand van kracht blijft.”

Druk was groot
Volgens Hubers was de druk bij vele bedrijven groot, niet op de laatste plaats bij bijvoorbeeld broederijen en pakstations. “De grootste problemen kunnen nu per direct worden aangepakt, want het begon steeds meer te knijpen. Maar door dit besluit is de pluimveehouders en verwante bedrijven veel ellende bespaard gebleven.”

Het vervoersverbod blijft in het toezichtsgebied (straal 10 km rond besmette bedrijf) wel van kracht. ”Dat is om risico’s zoveel mogelijk uit te sluiten. Gebleken is overigens wel, dat de systemen en regelingen die we in de loop der tijd hebben bedacht en afgesproken om snel bij ziektes te handelen, in de praktijk ook werken”, aldus de vakgroepvoorzitter.


Zie ook nieuweoogst.nu:
http://www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=212325&h=Hubers:-normalisatie-nu-belangrijkste-doel#.VGx0ksZgW0N

18 november 2014

BRON:


Naar boven