‘Uiterste hygiënemaatregelen in strijd tegen vogelgriep’

“Er is goed naar onze argumenten geluisterd en ik ben blij met de aangepaste regelingen, die binnenkort zullen ingaan. Heel belangrijk is dat bedrijven weer dieren kunnen aanvoeren. Maar uiterste hygiëne is nu geboden om nieuwe uitbraken te voorkomen.”

Voorzitter Eric Hubers van LTO Pluimveehouderij heeft begrip voor de keuzes die staatssecretaris Dijksma (EZ) maakt bij de verdere aanpak van de vogelgriep. “Ze kiest terecht voor maatwerk om enerzijds de dierziekte optimaal te bestrijden en anderzijds de schade zoveel mogelijk te beperken.”

Voorstellen gedaan
Over de strikte en uiterste hygiënemaatregelen wordt morgen meer duidelijk. Hubers daarover: “We hebben voorstellen gedaan voor zowel minder rigide regels, als voor hygiënemaatregelen die ver zullen gaan. Maar we moeten en kunnen op de bedrijven ook heel veel doen om mee te helpen om de ziekte onder controle te krijgen.”

Het verschil in behandeling tussen het westen en de overige regio’s noemt Hubers hard voor de pluimveehouders in dit gebied, maar helaas wel noodzakelijk. “De meeste besmettingen zijn immers in deze waterrijke regio vastgesteld. Voorop blijft staan de bestrijding van de vogelgriep en het voorkomen van verdere malheur. We blijven ons de komende dagen en weken inzetten om knelgevallen op bedrijven op te lossen.”

02 december 2014

BRON:
Jack Luiten


Naar boven