#Makeadate19 #valentijnsdag

Nog 2 dagen dan is het zover, #valentijnsdag. Wat vroeger alleen een dag was van de (geheime) liefde, is het sinds vorig jaar de dag om iemand uit te nodigen voor een date op de boerderij.

Wat we allemaal weten, is dat het aantal burgers om ons heen wie een boer kent daalt. Daarmee verdwijnt ook steeds meer de kennis over onze sector. Je ziet een groeiende groep “burgers” die wel een sterke mening hebben, maar nauwelijks weten hoe het er op het boeren erf aan toe gaat. Vaak nog gevoed door framing vanuit een bepaalde hoek.

Wat kunnen we hieraan doen? Het antwoord is eigenlijk simpel; Deel je verhaal! Nu klinkt dat makkelijk, maar wij als boeren hebben nog  wel eens moeite met ons verhaal te vertellen. En toch is dit de manier. Wij moeten als boeren “ons” eigen verhaal en dillema’s delen. Daarvoor is vorig jaar de actie #Makeadate19 opgezet door BoerenvanNederland.nl. Een enthousiaste groep boeren die mede ondersteund door LTO op vernieuwende wijze de verbinding zoekt met de maatschappij. Vanuit BoerenvanNederland is er een leuk standaard filmpje beschikbaar waarmee je zelf je date kan uitnodigen.

Ik had zelf vorig jaar 2 dates met 2e kamerleden Carla Dik-Faber en Laura Bromet. Terug kijkend erg leuke dates, natuurlijk verander je tijdens een date niet al iemands standpunten. Maar je kan die persoon wel aan het denken zetten dat de wereld niet zwart-wit is, maar een verhaal meerdere kanten heeft. En als we alleen maar bereiken dat we de maatschappij om ons heen aan het denken zetten en van het eerlijke verhaal voorzien. Hebben we al een belangrijke stap gezet!

Dus doe dit jaar ook mee aan #makeadate19! Hoe je dat doet?

Stap 1   Denk eens na, met wie wil jij in gesprek? Iemand uit je dorp, de media, van een NGO, politiek of sporter?

Stap 2   Ga naar www.boerenvannederland.nl

Stap 3   Mail, app, Twitter, Facebook, Instagram de uitnodigingsvideo met een persoonlijke boodschap naar de persoon waar je een date mee wil. En #makeadate19

Stap 4   Ga op date op jouw boerderij, maak de verbinding en vertel je verhaal over wat jou bezig houdt.

Ik wens iedereen een mooie #valentijnsdag!

Wilco Brouwer de Koning
Vakgroep Melkveehouderij

12 februari 2019

BRON:
Wilco Brouwer de Koning
Naar boven