LTO Nederland benoemt 2 nieuwe melkveebestuurders

Melkveehoudsters Eline Vedder en Ria Derks zijn benoemd als lid van het bestuur van LTO Melkveehouderij. Zij vervangen Dirk Bruins en Henk Schoonvelde. Met hun benoeming is het bestuur van de vakgroep melkveehouderij weer compleet. Zij treden per direct aan.
Eline Vedder (40) heeft in Ruinerwold (Dr.) een melkveebedrijf met 75 melkkoeien. Zij runt dit bedrijf samen met haar man en is een ervaren bestuurder. Vedder licht haar motivatie toe: “Ik geloof in de brede belangenbehartiging van LTO Nederland en in een krachtige Nederlandse melkveehouderij. Daar zet ik me graag voor in.” Vedder is tevens lid van de Provinciale Staten in Drenthe namens het CDA.
Ria Derks (57) runt samen met haar man en zoon een melkveebedrijf in Bantega (Fr). Derks is eveneens een ervaren bestuurder en actief in de lokale politiek. Ze is verheugd over haar benoeming als bestuurslid van LTO Melkveehouderij: “Ik vind het belangrijk me in te zetten voor onze sector, zodat het voor melkveehouders mogelijk blijft een goede boterham te verdienen en misschien nog wel een beetje beter dan we nu doen. Het zal geen makkelijke functie zijn. De maatschappelijke en politieke druk op onze sector is groot. Het is onze taak als bestuurder om de juiste discussie te voeren op de juiste plek en het juiste moment. Ik vind de boerenbelangenbehartiging enorm belangrijk en het is essentieel om zoveel mogelijk als sector met 1 mond te spreken.”
Grote betrokkenheid van melkveehouders
LTO Nederland is verheugd over de benoeming van de twee nieuwe bestuursleden voor de melkveehouderijsectie. Hun benoeming is dinsdag 3 september 2019 bekrachtigd door het hoofdbestuur. Welke inhoudelijke portefeuilles Vedder en Derks als vakgroepbestuurder onder hun verantwoordelijkheid krijgen, wordt de komende periode nader bepaald.
Wil Meulenbroeks, voorzitter van LTO Melkveehouderij is zeer content met de benoeming van Vedder en Derks: “Drie maanden geleden werden we verrast omdat 2 van onze bestuurders andere functies in de belangenbehartiging kregen. Ik ben er trots op dat we zo snel 2 zulke goede nieuwe bestuursleden mogen verwelkomen. Het was sowieso prettig om te merken dat er veel animo was vanuit onze achterban voor deze 2 functies. Dat zegt iets over de betrokkenheid van melkveehouders bij LTO Nederland en hun verantwoordelijkheidsgevoel voor onze sector.”
Het bestuur van de vakgroep telt in totaal 7 bestuurders. Andere bestuursleden zijn Herman Bakhuis, Wilco Brouwer de Koning, Inge van Schie en Jos Verstraten.
 
Meer informatie:
Esther de Snoo
Communicatie & woordvoering
0653728351
edsnoo@lto.nl

03 september 2019

BRON:
LTO Nederland
Naar boven