Update Blauwtong verspreiding type 3 en 12
Op 11 oktober jl. kwam naar buiten dat er een nieuwe type blauwtong is geconstateerd in Nederland: type 12. Zojuist stuurde minister Wiersma een brief aan de Tweede Kamer met de laatste stand van zaken.
In het nieuwsarchief zijn persberichten, columns en ander nieuws van LTO Nederland terug te vinden. Met behulp van onderstaande filters kan een RSS-feed voor specifieke sectoren, thema’s, portefeuilles, auteurs of typen berichten worden aangemaakt.
Op 11 oktober jl. kwam naar buiten dat er een nieuwe type blauwtong is geconstateerd in Nederland: type 12. Zojuist stuurde minister Wiersma een brief aan de Tweede Kamer met de laatste stand van zaken.
Vandaag heeft de voorzitter van het hoofdtafel Convenant Dierwaardige veehouderij Elbert Roest, het onderzoeksrapport ‘Werken aan dierenwelzijn in de veehouderij: een…
In Kockengen en Harmelen is afgelopen week een voor Nederland een nieuwe variant van het blauwtong virus geconstateerd, het gaat om blauwtong serotype 12. LTO is geschokt door…
Het is vrijwel een jaar geleden dat blauwtong type 3 voor het eerst in Nederland werd aangetoond. Blauwtong is inmiddels een bekende virusziekte die voornamelijk voor komt bij schapen…
In een infographic heeft LTO, in samenwerking met KNMvD, CPD en de Faculteit diergeneeskunde van Universiteit Utrecht, inzichtelijk gemaakt wat goed is om te weten bij het vaccineren van runderen.
LTO ziet de verschijnselen van het blauwtonginfecties weer toenemen. GD heeft daarom in samenwerking met LTO een enquête opgesteld om inzicht te krijgen in de verspreiding, preventie en controle van deze dierziekte.
Op 14 juni 2024 is de eerste blauwtongbesmetting sinds de afgelopen winter vastgesteld bij een schaap in Ommeren, Gelderland. Tot nu toe zijn er 67 verdenkingen gemeld bij de…
Afgelopen zondag 16 juni werd door het Friederich-Loeffler-Institut (FLI) bevestigd dat een zwijn in de deelstaat Hessen gevonden is die besmet bleek met Afrikaanse varkenspest…
Afgelopen vrijdag publiceerde de SDa (autoriteit Diergeneesmiddelen) de antibioticacijfers van 2023 voor Nederlandse landbouwhuisdieren met weer positieve resultaten…
Recent is met sensoren onderzocht wanneer koeien hittestress ervaren. Hieruit bleek dat in een Nederlands klimaat hittestress al bij 12 graden kan optreden. Dat is lager dan de 16 graden die tot nu toe werd gedacht.
De eerste warme dagen hebben we achter de rug en de temperaturen liepen in Nederland alweer op. We kunnen wel zeggen dat dit het startpunt is van een periode van warmte en hoge…
Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Piet Adema, heeft op 26 april een vaccin tegen het blauwtongvirus goedgekeurd voor gebruik. Dat is goed nieuws! Dit komt…